Valitse sivu

Yksi unelmistani on ollut laulaa KalPan pelissä isolle yleisölle. Sen piti toteutua kahden viikon päästä KalPa-Jukurit maakuntamittelössä ja kappaleena oli tarkoitus olla Savolaisen laulu. Kohtalo oli kuitenkin toista mieltä ja torstaina 14.9. tuli kysely josko voisin laulaa Maamme-laulun kauden kotiavauksessa jo seuraavana iltana. Vastaus tuli kuin tykin suusta – KYLLÄ!!! Maamme-laulu, mikä kunniatehtävä. Se on myös näin Pohjanmaalta ponnistaneelle – hieman tutumpi kuin Savolaisen laulu, mutta toivon että pääsen tuon jälkimmäisenkin vielä sopivan tilaisuuden tullen täräyttämään, ehdin sen jo harjoittelemaan,  eli löytyy nyt repertuaarista.

Pakko myöntää, torstai-perjantai yönä ajatukset pyörivät mahdollisessa tai ehkäpä jopa todennäköisenä sanojen unohtamisessa tai pyllähtämisenä jäälle. Mutta aamun valjettua koin että jännitykset on nyt jännitetty. Varmuudeksi pyysin kuitenkin miestäni printtaamaan laulun sanat (joita ei siis kovin montaa ole), pienelle lapulle. Jonka sitten illan tullen laitoin takataskuun, henkiseksi tueksi. Hallille lähdettiin poikieni 8- ja 5-v, sekä mieheni kanssa hyvissä ajoin. Olimme sopineet KalPan Pasi Kuivalaisen sekä Paula Seppäsen kanssa että haemme liput A-ovelta hieman ennen 17.30. ja soundcheck pian sen jälkeen. No oltiin hallilla jo klo 17 mutta suhattiin C ja D ovien yläpuolella oleviin vippiaitioihin. Perheen voimin jaettiin minun mainosflyerit joka aitioon sekä pöytään vieraita odottamaan. Jylhäsalmen Juhaankin törmättiin ja kuultiin kiinnostava tarina. Hannesta ei nähty, hän on minulle luvannut konjakin tarjota, mutta ehkä sitten ensi kerralla. Aitioista sitten alas ja lähdettiin kiertämään hallia, kohti A-ovea josta piti siis liput saada. Vastaan tuli Kapasen Sami joka toivotti erittäin lämpimästi tervetulleeksi KalPa perheeseen, myös Paula sekä Huttusen Jarkkokin tuli pian vastaan, kuten lukemattomat muut hallilla työn puolesta olleet. Kaikilla oli iloinen ilme ja tekemisen meininki! Ja koska ovet eivät vielä olleet virallisesti auki, oli hallin käytävillä vielä pelaajia viime hetken lämmittelyitä tekemässä, Wibes dancers harjoitteli uusi liikkeitään esiintymispaikoillaan sekä jäällä pyöri taitoluistelijoita hiomassa esityksiään illan peliä varten. Mieheni kiinnitti huomioita tanssijoiden hienoihin uusiin asuihin, jotka eittämättä olivat tosi kivat. Pojat innostuivat kun Roosteri tuli vastaan. Tämä kuhina ennen ovien avausta oli käsin kosketeltavaa ja tunnelma Hallilla oli oikeasti lämmin kuin suuressa perheessä, -KalPa perheessä kuten Sami oli aiemmin maininnut.

Saatiin liput haettua ja sitten lähdimme kiertämään hallia takaisin kohti D3-katsomoa jossa paikkamme olivat, samaisen katsomo-osan rappujen alapäässä on myös portti josta pääsee laskeutumaan jään tasolle tuomariaitioon josta on jäähyoven kautta pääsy jäälle. Sinne siis. Jäähyaitiossa hetken hengailtuamme Paula tuli ja kertoi avaus-seremioiden kuviot. Ensin esitellään joukkueet, sitten Niiralan montun pojat leikkaavat nauhan ja tämän jälkeen minä laulan. Soundcheck tehtiin ja tunne oli hyvä. Sitten alkoi noin tunnin odottelu ennen H-hetkeä. Kulutimme aikaa Huippu KalPa-klubilla. Hieman ennen klo 18.20 jolloin minun oli määärä mennä odottamaan vuoroani jäähyaitiolle, näin mieheni vanhemmat sekä mieheni veljen vaimoineen. Anoppi velä kertasi että lopun kertsi sitten kahteen kertaan 🙂 Kaikki toivottivat onnea. Sitten oli aika lähteä.  Aitiossa oli myös Niiralan montun pojat: Eric Valta, Mika Tossavainen, Markus Pohjonen, Juha Jylhäsalmi, Toni Saksman ja Jukka Kekäläinen. Heidän tehtävä oli vihkiä jäähallin uusi nimi ”Niiralan monttu” ja katkaista symbolinen nauha.  Vaihdettiin lämpimät halaukset ja olimme iloisia että oli tuttuja naamoja jäähyaitio täynnä. Poikien osuus meni hyvin. Sitten oli minun vuoroni. Kuuluttaja kuulutti: Arvoisa yleisö, maamme laulun esittää Piia Tuovinen. Astuin jäälle, – en pyllähtänyt ja sanat olivat edelleen takataskussa. Tein sen mitä olen syntynyt tekemään, lauloin sydämeni kyllyydestä ja 3604 maksanutta katsojaa, HIFK, KalPa, tuomarit ja hallin henkilökunta sekä vapaaehtoiset kuuntelivat.

Peli päättyi KalPan 2-1 voittoon HIFKistä. Mikä ilta, kiitos KalPa!!!

kuvat: atterissanenphotography.com

 

Kauempaa katsomosta kännykällä kuvattu video.

Pin It on Pinterest

Share This