Valitse sivu

Meidän perheessämme Joulu on lastemme suosikkijuhla. Kuusi koristeltiin jo marraskuun lopulla. Seinäkalenterista raksittiin päiviä, joiden perusteella lapsemme laskivat, milloin joulukalentereiden luukkuja saa alkaa availemaan. Ja voi sitä juhlaa, kun joulukuu vihdoin koitti! Lapset tuovat Joulun meidän perheeseemme ehdottomasti.

Ikävä kyllä välillä elämä tuo tullessaan myös paljon surua toisille perheille, Joulunakin. Olin laulamassa eräässä muistotilaisuudessa, jossa jouduttiin hautaamaan oma lapsi. Mitkään sanat eivät riitä kertomaan sen surun ja tuskan määrää, jota vanhemmat ja läheiset joutuvat kokemaan. Ainut keino, miten voin tarjota apuani, on laulaa ja toimia välikätenä musiikin avulla, jotta ihmiset pääsisivät edes hetkellisesti lähelle menetettyjä rakkaitaan. Nämä ovat niitä rankimpia tilaisuuksia joissa esiinnyn, mutta teen sen erittäin mielelläni, jos vain lauluni avulla pystyn edes hieman heidän surutyötään helpottamaan. Syvimmät osanottoni kaikille jotka ovat joutuneet luopumaan omaisistaan tänäkin Jouluna.

Kaikista näistä kokemuksistani johtuen, oman perheeni ja läheisteni tärkeys korostuu entisestään. Jokainen päivä, jonka saamme heidän kanssaan nauttia, on etuoikeus. Kiitollisuus täyttää sydämeni. Ja näin Jouluna, älkäämme hukuttako itseämme liikaan kiireeseen ja ”turhanpäiväiseen” stressiin, vaan kunpa muistaisimme pysähtyä nauttimaan juuri tästä hetkestä, läheisistä, tunnelmasta, rauhasta ja ennen kaikkea rakkaudesta. Kyllä se Joulu sieltä tulee, vaikka emme aina niin ”hössöttäisikään”.

Yhdessä- ja varsinkin läsnäolo on osa Joulun taikaa. Piparien leivonta ja niiden koristelu perheen kanssa voi olla lapsille asioita jotka he vielä aikuisenakin muistavat. Vierailu mummolassa ja myös siellä kuusen koristelu on ollut Joulun ajan kohokohtia. Pieniä asioita, -suuria muistoja, jotka kantavat pitkälle. Jouluaattona on meille muodostunut rutiini, aamuinen riisipuuro, haudoilla käynti, joululeivän nouto ystävältämme ja sitten se kohokohta, -kokoontuminen mummolaan, rauhoittuminen Joulupöytään, Joululaulujen kera. Pukkikin on lupautunut illalla piipahtamaan.

Oheisen laulun myötä toivotan Teille kaikille oikein Rauhallista Joulua ja onnellisia hetkiä läheistenne parissa. Nautitaan jokaisesta päivästä!

Rakkaudella Piia Tuovinen

 

Pin It on Pinterest

Share This