Valitse sivu

Torstaina 2.11. on tullut 8 kuukautta täyteen siitä, kun yritykseni rekisteröityi kaupparekisteriin. Tuolloin polkuni ihmisenä, jonka elanto tulee musiikista, alkoi. Polku on ollut erittäin jännittävä mutta myös haastava. Polte tehdä tätä sekä usko siihen että, minä tulen onnistumaan – on kova. Mutta on se matkan varrella horjunutkin. Tällöin kotijoukkojen kannustus ja tuki on ollut erittäin tärkeää. Matkan varrella on tullut lisää kannustajia joukkoon ja pienikin kehu on joskus saanut minut liikuttumaan kyyneliin. Palaute kuulijoilta, ”olet tyttö oikealla alalla” voi joskus tulla niin hyvään hetkeen. Esimerkkinä mediamies Jussi Tuovisen Facebookiin jakama videon pätkäni Jussin kauniilla saatesanoilla, saivat sekä minun että mieheni kyynelkanavat aukeamaan. Kiitos Jussi!

Yleisön reagointi ja mukana eläminen laulaessani on kuin symbioosissa olemista. Jännitän ennen esiintymistä keskimäärin koko päivän ja ehkä vähän yli. Olen opetellut työstämään suurimman jännityksen etukäteen. Tuolloin adrenaliini kerääntyy elimistööni. Noin 30-45 minuuttia ennen esitystä jännitys alkaa purkaantumaan ja viimeisetkin rippeet siitä häviävät kun otan mikin käteeni ja sanon ensimmäiset sanat tai laulan ensimmäiset nuotit. Tuolloin tiedän että tämä on se mitä haluan tehdä ja mihin minut on luotu, juuri tämä. Musiikki vie mukanaan koko olemukseni, laulujen sanat pureutuvat ytimeeni ja lavalla annan kirjaimellisesti kaikkeni.

Syksy on ollut luovaa aikaa, sanoitus ja sävellys puoli pyörii päässäni päivät ja yöt. Eräs tuleva kappaleeni syntyi kuin itsestään perheemme pitkähköllä automatkalla, onneksi en ollut tuolloin ratin takana. Varmasti syksyn pimeys ja tunnelma ruokkii aivoituksieni melankoliaa ja saan napattua tekstejä tosi syvältä itsestäni sekä ympärillä tapahtuvista asioista, -nykyisistä ja menneistä. Palan innosta, että pääsen äänittämään sekä esittämään ne yleisölle, Teille kaikille! Ensi vuonna julkaistavasta levystäni tulee mahtava, sen voin luvata jo nyt Teille.

Olen kiitollinen keikoista, joita olen saanut viime aikoina tehdä. Asunnottomien yö hyväntekeväisyystapahtumassa kävi konkreettisesti ilmi, että elämän perusasiatkin voivat olla haasteellisia ja kun usko itseensä hiipuu niin tarvitaan ympärille ihmisiä jotka tukevat ja valavat uskoa tulevaan. Tämä uskon valaja voi olla kuka tahansa, – sinäkin.

Toivotan kaikille hyvää ja elämyksellistä talvea!

 

Piia Tuovinen

Kuva asunnottomien yö tapahtumasta. Kuva: Anu Tuovinen 

Blogi julkaistu myös Kaupunkilehti Kukossa 1.11.2017

Pin It on Pinterest

Share This